Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Általános iskola » Kémia
684
Mennyi oldott anyogot tartalmaz és hány %-os az a sóoldat, amit 340g 26%-os és 180g 18%-os sóoldat összeöntésével kaptunk meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Első oldat:
oldat tömege: 340g
oldott anyag (só): 340*0.26 = 88.4 g

Második oldat:
oldat tömege: 180g
oldott anyag (só): 180*0.18= 32.4 g

Összeöntöd:
Oldat tömege: 340+ 180 = 520 gramm
Oldott anyag: 88.4+ 32.4 = 120.8 gramm
T% = (oldott anyag tömege / oldat tömege) *100 = (120.8 / 520) * 100 = 23.23%
0