Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
631
Szeretnék segítséget kérni a 94es és a 95ös feladatban!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, szövegesfeladat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
94)
Legyen x az osztály létszáma
Az egyenlet egyik oldala, amikor mindenki befizeti az 50 Ft-ot 50*x
Az egyenlet másik oldala, amikor három embernek a többiek állják a részvételi díját (x-3)*55
Mivel a két oldal egyenlő egymással, így az egyenletünk:
50*x=(x-3)*55 Zárójel felbontás
50*x=55*x-165 Átrendezem az oldalakat (-50*x+165
5x=165
x=33
Így az osztály létszáma 33 fő.

95)
A futás kezdetétől az elkapás pillanatáig eltelt idő legyen x másodpercben!
Az egyik oldal itt a nyúl által megtett út: x(mp)*10(db)*0,8(m)
A másik oldal a kutya által megtett út: x(mp)*9(db)*1(m)
Ahhoz, hogy egyenlővé tudjuk tenni a két oldalt el kell tudni helyezni a 80 m-es hendikepet.
Az egyenlet a következő:
x*10*0,8+80=x*9*1
8x+80=9x
x=80 (mp)
Válasz a kérdésre 80mp (1p20mp) alatt éri utol a kutya a nyulat.


1