Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2046
Anna most 25 éves, Bea 20 éves és Cili 10 éves. Hány év múlva lesz Anna és Bea életkora együtt Cili életkorának háromszorosa?
(Levezetéssel együtt kérném, mert nem nagyon értem.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Anna=25 (A)
Bea=20 (B)
Cili=10 (C)

3*C=A+B —> 30=25+20
30=45 /-30
C (0)=15
A válasz: 15 év

:::::(C):::(A):(B)
Ell: 25*3=40+30



Módosítva: 8 éve
1