Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyitott mondatok 6.osztály PLS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2038
Oldd meg lebontogatással a (5*x-7):2+1=5 nyitott mondatot, ha az alaphalmaz...
a) A= {+5 } I = {
b) Alaphalmaz: a negatív egész számok halmaza I = {
c) Alaphalmaz: N. I = {
Ha vki segítene, azt megköszönném
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, nyitott mondat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(5*x-7)/2+1=5 mindkét oldalról elveszek 1 (-1)
(5*x-7)/2=4 mindkét oldalt szorzom 2-vel
(5*x-7)=8 mindkét oldalhoz hozzáadok 7 (+7)
5*x=15 mindkét oldalt osztom 5-tel
x=3
a) a megadott alaphalmazon nincs megoldás
b) a megadott alaphalmazon nincs megoldás
c) x=3

0