Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusz - tétel alkalmazása

Főoldal » Középiskola » Matematika
766
Help
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
0

T=4920 cm²
ab=10324
α=64,01
T=(ab*sinγ)/2 innen csak a γ ismeretlen, γ=72,38 így megvan a harmadik szög is β=43,61
a/b=sinα/sinβ=1,303 és tudjuk hogy ab=10324, az előbbiből a=1,303b
1,303b²=10324
b=89,01 cm
a=115,9 cm
A harmadik oldal kiszámításához írjuk fel a területet:
ac*sinβ*1/2=4920
115,9*c*0,689*1/2=4920
c=123,21 cm
0