Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Általános iskola » Kémia
705
250g 48%-os alkoholhoz hozzáontünk 126g 25%-os alkoholt. Háby %-os alkoholt kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Első oldat:
oldat tömege: 250g
oldott anyag (alkohol): 250*0.48 = 120g

Második oldat:
oldat tömege: 126g
oldott anyag (alkohol): 126*0.25 = 31.5g

Összeöntöd:
Oldat tömege: 250 + 126 = 376 gramm
Oldott anyag: 120 + 31.5 = 151.5 gramm
T% = (oldott anyag tömege / oldat tömege) *100 = (151.5 / 376) * 100 = 40.29 %
0