Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Két szám számtani közepe 23. Ha az első számot 25%-kal,a másodikat pedig 20%-kal növeljük,akkor a számok számtani közepe 28 lesz. Melyek ezek a számok?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
822
....
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
számtani közép: (a+b)/2
I) (a+b)/2=23
a+b=46
a=46-b
II) (a*1,25+b*1,2)/2=28 hiszen a 25%-kal növelés: a+a*0,25 => a*(1+0,25) =>a*1,25!
56=a*1,25+b*1,2

I) eredményét behelyettesítem a II)-be
56=1,25*(46-b)+b*1,2
56=57,5-1,25*b+1,2*b
1,5=0,05*b
b=30 => a=16
Az ellenőrzést rád hagyhatom?
1