Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
516
Jó lett?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
A c) és a d) jó, az e) NAGYON NEM JÓ; már az első lépés hibás, de NAGYON.
0

Egyrészt ha tagonként emelsz négyzetre, akkor -x négyzete x², és nem x, másrészt összeg/különbség négyzetre emelését NEM TAGONKÉNT VÉGEZZÜK EL!!!!!!!!, hanem az (a+b)²=a²+2ab+b² és (a-b)=a²-2ab+b² képletek szerint, így a jobb oldalon (2-x)²=4-4x+x² lesz.
0

Igen, a bal oldal jó.
0