Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem megy, valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1589
Mennyi a szögsebessége annak az egyenletesen forgó lendítőkeréknek, amelynél a szögelfordulás mp-ént 8 radián? Mennyi a periódusidő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
periódusidő, fordulatszám
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A szögsebesség azt mondja meg, hogy másodpercenként mennyit forog el a lendítókerék, tehát az 8 1/s, vagy (rad/s).
A periódusidő pedig az az idő, amely alatt a lendítókerék 2π radiánt fordul el, tehát
T=2π/8 =0.785 s
Egyébként ebből is kiszámolhatod a szögsebességet, ami ω=2π/T, tehát 8 1/s
1