Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
526
3.) A 18 és 63 legnagyobb közös osztója = ?
4.) Az ABCDA'B'C'D' szabályos négyoldalú hasáb alapéle 3 cm,magassága 4cm, akkor A'B szakasz hossza hány cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3) 18=2*3², 63=3²*7
(18; 63)=3²=9 Legnagyobb közös osztó
[18; 63]=2*3²*7=126 Legkisebb közös többszörös

4) AB=3 cm AA'=4 cm
Pitagorasz-tétellel számítható A'B szakasz:
A'B²=AB²+AA'² => A'B²=3²+4² => A'B²=9+16 => A'B²=25
A'B=5 (cm)
1