Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög oldalai és ismeretlen szögei

Főoldal » Középiskola » Matematika
1321
Egy háromszög területe 4920Köb cm és két oldalának szorzata a×b=10324négyzet cm és az a oldallal szemközti szöge 64,01°. Határozzuk meg a háromszög oldalait és az ismeretlen szögeit.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
T=(a*b*sinγ)/2

(10324*sinγ)/2=4920 Ebből γ=80,42. β=180-80,42-64,01=35,57

szinusztétel: a/b=sin64,01/sin35,57 ebből a=1,59b
1,59b*b=10324 b=80,57 akkor a=128,12
Ismét szinusztétel: c/128,12=sin80,42/sin64,01 azaz c=144,61
0