Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges engyelet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2865
Gondoltam egy számot. Hozzáadtam 3-at, majd az összeg négyszeresét vettem.
Így a szám ötszörösénél 2-vel nagyobb számot kaptam.
Melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x legyen a gondolt szám!
4*(x+3)=5*x+2
4*x+12=5*x+2
x=10
0