Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Levezetéssel?

Főoldal » Középiskola » Fizika
850
Mennyi a szögsebessége annak az egyenletesen forgó lendítőkeréknek, amelynél a szögelfordulás mp-ént 8 radián? Mennyi a periódusidő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
1 radián = 180°
8 radián = 8 * 180° = 4 * 360° = 4 teljes fordulat

Tehát
- fordulatszám: n = 4 1/s
- periódusidő (egy fordulat ideje): 1/4 s
0

Nem jó a válaszod, mert 1 radián nem 180 fok, 1π raidán 180 fok!!
0