Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek beadandó holnapra!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
644

Szóval így hangzik: Egy úszó versenyen 3 csapat indult váltóban, a csapatok 4 főből álltak. Minden csapatból akkor indulhat a következő versenyző, ha a csapattársa beért a célba. Az Alábbi táblázat azt mutatja, melyik versenyző mennyi idő alatt úszta le a távot.
A B
1.versenyző 1p 54mp 1p 30mp
2.versenyző 59mp 1p 5mp
3.versenyző 1p 2mp 1p 18mp
4. versenyző 1p 5mp 45mp

Amikor a B csapat 4. versenyzője elkezdett úszni, az A csapatból hányadik versenyző úszott? Válaszodat számítással igazold!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, beadandó, holnapra
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az összes időket kell csapatonként összeszámolni.
A következő időpontokban váltott az A csapat
1. úszó 0 mp-től 1p 54 mp-ig úszott
2. úszó 1p 54mp-től 2p 53 mp-ig úszott, hiszen 1p54mp + 0p59 mp=2p53mp
3. úszó 2p 53mp-től 3p 55 mp-ig úszott, hiszen 2p53mp + 1p2mp=3p55mp
4. úszó 3p 55mp-től 5p-ig úszott, hiszen 3p55 + 1p5mp=5p
A B csapat ugyanezt a következő időpontokba cselekedte:
1. úszó 0 mp-től 1p 30 mp-ig úszott
2. úszó 1p 30mp-től 2p 35 mp-ig úszott, hiszen 1p30mp + 1p5 mp=2p35mp
3. úszó 2p 35mp-től 3p 53 mp-ig úszott, hiszen 2p35mp + 1p18mp=3p53mp
4. úszó 3p 53mp-től 4p 38 mp-ig úszott, hiszen 3p53 + 0p45mp=4p38mp
Így könnyen válaszolhatunk a kérdésre, mely szerint a B csapat 4. embere akkor ugrott a vízbe, amikor még az A csapat 3. embere úszott.
0