Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög oldalainak hossza

Főoldal » Középiskola » Matematika
2599
Egy háromszög területe 84négyzet cm, két szögének nagysága 67,38°, illetve 53,13°. Határozzuk meg a háromszög oldalainak a hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
α=67,38
β=53,13
γ=180-53,13-67,38=59,49
a/b=sinα/sinβ=sin67,38/sin53,13=1,154
b/c=sinβ/sinγ=sin53,13/sin59,49=0,929
Tehát a/b=1,154 és b/c=0,929
fejezzük ki belőlük a-t és c-t:
a=1,154b c=1,076b
A háromszög területe:
(ac *sinβ)/2=84 (behelyettesítés)
(1,154b*1,076b*sin53,13)/2=84
0,993b²=168
b=13 cm (körülbelül)
a= 15 cm
c=14 cm
0