Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

D(n)=22 Melyik az a legkisebb n aminek 22db pozitiv osztoja van?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
567
d(n)=22 Melyik az a legkisebb n aminek 22db pozitiv osztoja van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
prímtényezős, felbontás, d, n
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
22=2*11
Tehát a prímtényezős felbontásban a számok az 1. és a 10. hatványokon lesznek.
2^10*3=1024*3=3072

Azért a 2 és a 3, mert ezek a legkisebb prímszámok, és azért kapta a 2 a nagyobb kitevőt, mert az a kisebb

mert az osztók száma a prímtényezős felbontásban szereplő tényezők kitevőjüknek+1 a szorzata
tehát pl:
n=2^k*2^l
D(n)=(k+1)*(l+1)
Módosítva: 8 éve
0