Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok másodfokú egyenletekkel

Főoldal » Középiskola » Matematika
3131
19200ft-ot kell bizonyos számú személy között egyenlően szétosztani. Ha 2-vel kevesebben volnának, akkor mindegyiknek 800ft-tal több jutna. Hányan voltak eredetileg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szövegből az egyenlet:
19200/x+800=19200/(x-2)
19200(x-2)+800x(x-2)=19200x
19200x-38400+800x²-1600x=19200x
800x²-1600x-38400=0
x=8 (vagy -6 de az itt nem játszik) Tehát eredetileg 8 ember volt.
1