Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
590
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Gyorsan kellene a válasz
0

14.)
a₁=32
d=-2
a)
S₁₀=((2*a₁+(n-1)*d)*n)/2 => S₁₀=((2*32+(10-1)*(-2))*10)/2 => S₁₀=230

b)
b₁=7000
q=0,98
bn=b₁*q(n-1)
bn=7000*0,98(n-1)
Azt tudjuk, hogy bn-nek 3500-nál kisebbnek kell lenni! =>
3500≥7000*0,98(n-1)
0,5≥0,98(n-1)
log0,980,5=n-1
(lg0,5)/lg(0,98)=n-1
34,31=n-1
n=35,31 =>n=35 év!
A kérdésre a választ 35 év múlva csökken az erdő a felére!

0