Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt hogy kell megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
621
Feladat: Cilinek két heted része 120€- val több, mint az egyötöd része.
Hány eurója van Cilinek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x*2/7-120=x/5
5-tel és 7-tel mindkét oldalt megszorzom:
2*5*x-4200=7*x
3*x=4200
x=1400
Módosítva: 8 éve
0