Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Két ismeretlen megoldása S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
766
x=2+y
3x-2y=9

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, két, ismeretlen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I.)x=2+y
II.)3x-2y=9
Behelyettesítek (I.-ből II.-be):
3*(2+y)-2y=9
6+3y-2y=9
y=3 visszahelyettesítek I.-be: x=5
1