Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldas?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
813
Nemertem valaki elmagyarazna es leirna a megoldast?A 6os feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Alapélek aránya 4:5 akkor az egyik oldal 4x a másik pedig 5x
Alaplap kerülete: 2*4x+2*5x=180
x=10 Egyik oldal: 40 a másik 50 hosszú
Térfogat=40*50*20=40000
Felszín: 2*(40*50+40*20+50*20)=3800


b feladat: Térfogat=5*24*2=240m3=240000liter
Felszín: (teteje nélkül) 2*(5*2+24*2)+5*24=236m2=2360000cm2
Csempe: 400cm2
2360000/400=5900 azaz 5900 db csempe kell.

b)
1