Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
580
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni ezekben a feladatokban? Előre is megköszönném!
1. Számítsa ki, hogy az f(x)= -x²-2x+3 x∈R, függvény a változó mely értékeinél veszi fel a 3 függvényértéket.
2. Határozza meg az f(x)=sin x/2 x∈R függvány maximumhelyét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. A függvényt tedd egyenlővé 3-mal, és az így kapott egyenletet meg tudod oldani.

2. A sin(x) függvény maximumértéke 1. A sin(x/2) maximumértéke is 1 lesz, ez több módon is igazolható, mindenesetre a sin(x)=1 egyenletet kell megoldani (az egyenletmegoldásnál ne felejtsd el a periódust is megszorozni).
0