Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék

Főoldal » Középiskola » Matematika
547
Egy turista a folyón felfelé 18 km tett meg motorcsónakon, visszafelé az utat tutajon tette meg.
Motorcsónakkal az út 4,5 órával rövidebb volt, mint tutajon. Határozd meg a folyó sebességét, ha a
motorcsónak sebessége álló vízben 15 km/h!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
motorcsónak:
v=15km/h
s=18km
t=?
t=s:v=18:15=1,2
t=1,2h

tutaj:
s=18km
t=5,7h
v=?
v=s:t=18:5,7=3,1
v=3,1km/h

Szerintem nem lehet meghatározni a folyó sodrásának sebességét, pláne, ha még azt is beleszámítjuk, hogy a folyó visszaúton ellentétes irányba folyik.
0