Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladatok kétjegyű számokkal - Egyenletek stb..

Főoldal » Középiskola » Matematika
1197
Sziasztok, nem értek néhány feladatot matekból, kétjegyű számokat vesszük, szöveges feladatok és egyenletek.. Órán úgy csináltuk, hogy táblázat volt
Tízes | Egyes | A szám
Eredeti | | |
Felcserélt| | |

1. Egy kétjegyű szám számjegyeinek különbsége 4. Ha az eredeti és a felcserélt számot összeadjuk, akkor 66-ot kapunk. Melyik ez a szám?

2. Melyik az a kétjegyű szám, amelyben a számjegyek összege 9, és amelyet a számjegyei felcserélésével nyert kétjegyű számból kivonva az eredeti szám ötödét kapjuk?

3. Egy kétjegyű számban 3-mal több egyes van, mint 10-es. Ha a számjegyei közé számjegyeinek az összegét iktatjuk be harmadik jegyül, az eredeti szám 11-szeresét kapjuk. Melyik kétjegyű számbol indultunk ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, szám, szöveges, kétjegyű
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1) Ilyen számpár a:
0-4, 1-5, 2-6, 3-7, 4-8, 5-9
Ha ezeket végigpróbálgatjuk, akkor kijön, hogy a számpár az 1-5, mert 15+51=66

2) Ilyen számpár a:
0-9, 1-8, 2-7, 3-6, 4-5
Ha kipróbáljuk mindegyikkel, akkor kijön, hogy a számpár a 4-5, mert 54-45=9 és 45:9=5

A harmadik számomra értelmetlen.
0