Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
531
Sziasztok! Valaki meg tudná e mondani hogy Hogyan lehet eldönteni hogy melyek az egyneműek és Melyek az együtthatók?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyneműek azok az értékek amelyek azonos "egységben vannak megadva". Például:
1x+4+3y+5+9x+2y=?
Ebben az egyenletben az egyneműek a következők:
1x+9x=10x
4+5=9
3y+2y=5y
Tehát:
1x+4+3y+5+9x+2y=10x+5y+9

Az együttható az ismeretlen előtti számot jelzi, ami megadja, hogy hánnyal kell megszorozni az ismeretlen értékét.
Például:
9x=9×x=x+x+x+x+x+x+x+x+x
0