Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitenétek ezekben az egyenletekben?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
559
1). 8x + 16xy + 3 + 6y=
2). 2x a négyzeten - 2xy + x - y
3). Gyök alatt 6x - gyök alatt 3y +gyök alatt 2x - y
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.) 8x+16xy+3+6y=8x(1+2y)+3(1+2y)=(8x+3)(1+2y)
2.)2x²-2xy+x-y=2x(x-y)+(x-y)=(2x+1)(x-y)
3.) 6x - 3y + 2x - y = 3 ( 2x - y )+( 2x - y )=( 3 +1)( 2x - y )
Gyanítom, hogy az eredeti feladat ez volt, csak nálad lemaradt a gyökjel az y fölül.
0