Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elég csak az egyenletet felírni, mert nem tudom egyenletbe foglalni. Kérlek segít valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
539
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5) Anna: x
x+(93-x)+x+(96-x)=138

6) padsorok száma: x
15x+195=17x-5

7) Nándi kártyái: x
(x+45-15)×3/4=(x+15)×4/5

8) gondolt szám: x
x/3+14=39

9) kötél eredeti hossza: x
x-(x×2/3)-5=11

10) cipő ára: x
x+(x+40)+2×(x+40)=680

11) nyulak száma: x
4x+2(36-x)=100

12) szélesség: x
Eredeti terület: x×2x
Új terület: x×(2x+3)
[x×(2x+3)]-(x×2x)=24

13) gondolt szám: x
(x+4)×2-8=x
Ha elvégzed rájössz, hogy csak a 0 lehet megoldás.

14) Béla: x
x+12-1=2x+1

15) apa jelenlegi életkora
(60-8):2=x
0