Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki sürgősen segítsen!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
590
Két ismeretlenes egyenlet rendszereket tanuljuk és már mindenhogy probáltam de nem megy.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I.) x-3*y=4
II.) 5*x+3*y=-1
Összeadom a két egyenletet!
x-3*y+5*y+3*y=4+(-1)
6*x=3
x=1/2
y=-7/6
0