Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
632
5x-16=14
8y=10+3y
24x-16=8+12x
12-y=2y+6
3x+3=27-5x
-3y-8=2y+7
Légyszi csak egyszerűen írjátok le.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5x-16=14 /+16
5x=30 /:5
x=6

8y=10+3y /-3y
5y=10 /:5
y=2

24x-16=8+12x /-12x+16
12x=24 /:12
x=2

12-y=2y+6 /+y-6
3y=6 /:3
y=2

3x+3=27-5x /+5x-3
8x=24 /:8
x=3

-3y-8=2y+7 /+3y-7
5y=-15 /:5
y=-3
3