Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
2041
A komáromi vásárban nagyon népszerűek a színes, mesefigurákkal díszített lufik. Egy árus ötféle színben árulja a felfújt lufikat. Az azonos színű de még fel nem fújt lufikat egy egy dobozban helyezi el az asztalon
Szín/Ár: Piros--> 1€, kék--> 1,2€, citromsárga 1,4€, narancssárga 1,5€, fekete 2€
Az egyik vásári nap első órájában az árus 3 piros, 3 kék, 2 citromsárga, 4 narancssárga, 2 fekete lufit adott el.
a) Hányféle sorrendben rendezheti el az árus egymás mellé a pulton a lufival teli dobozokat?
b) Hányféleképpen vehet András a lufikból egyet-egyet három gyermekének, ha minden gyermek különbözőt szeretne?
c) Átlagosan mennyi pénzt kért az árus egy lufiért az első órában?
d) Mekkora haszonra tett szert az árus a vizsgált időszakban eladott lufikból, ha azok beszerzési ára egységesen a piros lufi eladási árának 40%-a? Hány százalékos haszonnal dolgozott az árus?
e) Hányféle sorrendben adhatta el az árus a lufikat ha az egy árban lévő lufikat nem tudjuk megkülönböztetni egymástól?

Köszönöm!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1) 5x4x3x2x1 lehetőség van a dobozok elhelyezésére. Összesen 120.
2) gyermekeinek 5x4x3=60 kombinációban választhat lufikat
3) átlagosan (1+1,2+1,4+1,5+2):5=7,1:5=1,42€-t kért egy lufiért
4) a piros 1€, ennek 40%-a 0,4€. A vizsgált időszakban 14 lufit adott el, tehát a beszerzés 14x0,4=5,6€ volt. Összesen 19,4-5,6=13,8€ haszna volt. Ez 13,8:19,4x100=71. Tehát 71%-os a hatékonyság.
5) 5x5x3x2=150
Az utolsó nem biztos
0

Utolsó:
14! / 3!×3!×2!×4!×2! = 25225200
0

Utolsó:
14! / 3!×3!×2!×4!×2! = 25225200
0