Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-húrtrapéz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
802
Egy húrtrapéz kerülete 6dm.Egyik alapja 16 cm, szárai 1 dm hosszúak.
Mekkora a másik alapja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Húrtrapéz, geometria
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Bármely sokszög síkidom kerület az oldalak összege!
A trapéz oldalai a következők
a=16 cm=1,6 dm(!)
b=1 dm
d=1 dm
A három oldal összege: 1,6 dm+1dm+1dm=3,6 dm
Mivel tudjuk a kerület teljes méretét, így a maradék oldal: 6 dm=c + 3,6dm => c=2,4dm=24 cm
0