Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Redoxi reakciók

Főoldal » Középiskola » Kémia
619
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A könnyebb reakciókat meg tudom oldani, de ezeket már nem. Előre is köszönöm!
CuSO₄ + Zn = ZnSO₄ + Cu
KI ( kálium- jodid) + Cl₂ = KCl + I₂
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Ha csak rendezni kell az egyenleteket, akkor az első jó így. A második :
2KI+Cl2=2KCl+I2
0