Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvény

Főoldal » Általános iskola » Matematika
740
Az ABC háromszög általános háromszögben m(B)=45° és m(A)=75°. Ha AB=6√2, számítsd ki a háromszög kerületét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög harmadik szöge 60°-os, mivel a belső szögek összege 180°. Ezzel az adattal már minden adott, hogy fel tudjuk írni a szinusztételeket.
0