Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legalább a modszert

Főoldal » Középiskola » Matematika
1292
A szilva 90%-a víz. A szilva szárításával készített aszalt szilva 20%-a víz. Hány kg szilvából lesz 12 kg aszalt szilva?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, emelt
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x: aszalatlan szilva tömege
0,1x: a szilva víz nélküli tömege (ez 80%-a az aszalt szilva tömegének)
12=((0,1*x)/80)*100
12=0,125x ebből x=96 Azaz 96 kg szilvából lesz 12 kg aszalt szilva
0