Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segits!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
612
Legyen f:R->R,f(x)=3x-4.Szamitsatok ki a Gf-kep es a koordinatatengelyek altal meghatarozott haromszog teruletet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az ábrázolást rád bíznám!
De, amit mindenképpen ki tudunk számolni, hogy melyik az a két pont, ahol az f(x) függvény metszi a két koordináta tengelyt.
Két egyenletet kell megoldani:
I.) y=3*x-4 x=0 esetén y=-4 (y tengelyt -4-ben metszettük)
II.) y=3*x-4 y=0 esetén x=4/3 (x tengelyt 4/3-ban metszettük)
Mivel területet keresünk, így -4 helyett 4-gyel számolunk. A derékszögű háromszög területe a két befogó szorzatának a fele. Jelen esetben az egyik befogó O(0;0) és A(4/3;0) pontok közötti távolság a=4/3. A másik befogó O(0;0) és B(0;-4) pontok közötti távolság b=4! T=((4/3)*4)/2 (bár nem kell zárójel de, hogy lásd az (a*b)/2 képletet beírtam). Ha elvégezzük a szorzást-osztást T=8/3 (területegység)~2,6666.

0