Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

GEOMETRIA

Főoldal » Középiskola » Matematika
544
Valaki segítene ebben a néhány feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A körcikk területe: T=1/2*i*r, ahol i adott szöghöz tartozó ív hossza. ami nem más: 2*r*π*α/360, ahol α a központi szög!
Innen már elvileg minden egyértelmű:
T=1/2*i*r => 125=1/2*i*8 => i=125*2/8=31,25 (cm) máris megválaszoltuk a második kérdést.
i=2*r*π*α/360 => 31,25=2*8*π*α/360 => α=31,25*360/(16*π)=223,81⁰
0