Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika - hőtan

Főoldal » Középiskola » Fizika
2571
A búvárok oxigénpalackjában 4 kg 17°C-os gáz van. Mekkora a belső energiája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`U = f/2*n*R*T`
`n=m/M_0 = (4000 g)/(32 g) = 125`
`f=5`
`U = 5/2*125\ mol*8,31\ J/(mol*K)*290\ K\ \ \ \ ⇒\ \ \ \ U = 753093,75 J ∼ 753 kJ`
0