Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika - hőtan

Főoldal » Középiskola » Fizika
4145
Mekkora a hőmérséklete 60 g héliumnak, ha belső energiája 45 kJ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`U = f/2*n*R*T`
`n=m/M_0 = (60 g)/(4 g) = 15`
`45\ 000\ J = 3/2*15\ mol*8,31\ J/(mol*K)*T\ \ \ \ ⇒\ \ \ \ T=(45\ 000\ J)/(1,5*15\ mol*8,31 J/(mol K)) = 240 K`
Módosítva: 7 éve
0