Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
842
Gondoltam egy számot. A Négyszereséből kivontam 40-et a kapott különbséget elosztottam kettővel a hányadoshoz adtam 120-at majd az így kapott számból kivontam a gondolt szám kétszeresét az eredménye éppen 100 lett Melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Gondoltam egy számot: x
A négyszereséből: 4x
Kivontam 40-et: 4x-40
A kapott különbséget elosztottam 2-vel: (4x-40)/2=2x-20
A hánydoshoz adtam 120-at: 2x-20+120=2x+100
Majd az így kapott számból kivontam a gondolt szám kétszeresét: 2x+100-2x=100
Az eredmény éppen 100 lett: 100=100, ez minden x-re igaz.

A megadott lépésekből nem lehet meghatározni a gondolt számot, mivel minden szám ugyanezt az eredményt adja a lépések elvégzése után.
0