Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

????

Főoldal » Középiskola » Matematika
530
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Írjuk át a 6-ot 2-es alapú logaritmusra; 6=log₂2⁶=log₂64, tehát:

log₂(4x) = log₂(64), itt hivatkozunk arra, hogy a logaritmusfüggvény szigorúan monoton függvény; ez azt jelenti, hogy minden értéket pontosan 1 helyen vesz fel, és azt csak ott, ahol a logaritmuson belül ugyanaz a szám áll, tehát:

4x = 64, erre x=16 adódik.
0