Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyolcadikos matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
970
Valaki segitene ? :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
MN=MO+OO2+O2N
OO2=AB=80
MO=OD=OA=60/2=30 (kör sugarai mindhárom egyenes)
Ugyanígy O2N=30 Azaz MN=30+80+30=140

AC^2=80^2+60^2 AC=100 (ABC derékszögű háromszög)

Terület=téglalap területe+2*félkör területe (2 félkör azonos területű, mert a sugaruk megegyezik)

T=80*60+30^2*π=4800+900π 4800+900*3,15=7635 tehát a terület kissebb mint 7800 m2
0