Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sokszögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1388
Egy szabályos sokszög egy oldala 10cm és 189 átlója van.
Számítsuk ki a sokszög területét!

Köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Sokszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Az n oldalú sokszögnek n*(n-3)/2 darab átlója van, tehát:

n*(n-3)/2=189, ennek (pozitív) megoldása n=21, tehát 21-szögről beszélünk.

Innen már a terület meghatározása megy?
0

m=5/tg(8,57°)-ot számoltad?
0

De ez nem negatív.
0