Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!Számítási feladat!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
611
Számítsuk ki milyen tömegű víz és milyen térfogatú gáz keletkezik, ha a szén-hidrogének hetedik sorában lévő anyag maximálisan elég?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, pls, nagyonfontos, segitséég
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
C7H16 +11 O2= 7CO2+8H2O
Vm=V/n
n(·)=7 mol
Vm= 24,5mol/dm^3
24,5·7=171,5 dm^3
Módosítva: 8 éve
0