Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kétismeretlenes egyenletrendszer (Nincs konstans :/ )

Főoldal » Középiskola » Matematika
734
1.Tudjuk két számról, hogy a különbségük és a szorzatuk megegyezik.
Mekkora a reciprokuk különbsége?

Sajnos próbáltam egyenletrendszert felírni, de nem sok sikerrel. Ennyire jutottam:
a-b=c
a*b=c
Ilyennel még nem találkoztam :/ Köszönöm a segítséget :)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
1

1/a-1/b=x Ezt keressük. Szorozzuk mindkét oldalt ab-vel
b-a=x*ab
x=(b-a)/ab=1
1

Köszönöm mind a kettőtöknek! :)
0