Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rombusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
2384
Egy rombusz átlói 20 és 15 cm mekkora a Kerület és Terület ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Területképletből kiindulunk. T=(e*f)2 Behelyettesítünk: 20*15/2= 150 cm2. Mivel a két átló merőlegesen metszik egymást ezért fel tudunk írni rájuk egy phitagorasz-tétlet. Az átlók a rombuszt 4 db ugyan akkora egybevágó háromszögre osztják. (lásd fg-tábla 59. oldal). Felírjuk a phitagorasztétlet az átlókat megfelezve. 7,52+102=a2 Ebből az a=12,5 cm. Így a kerület 4*a, agy 50 cm
0