Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög szerkesztése

Főoldal » Középiskola » Matematika
1698
Szerkeszd meg az ABC háromszöget, ha AB = 5,4 cm, BC = 4 cm, gamma = 75fok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Lerajzolom az AB oldalt. Mivel a szemközti szög az ismert, megszerkesztem a látókörívet fölé. Ehhez egy HASONLÓ példa: https://www.geogebra.org/m/FxfN47q4
(A feladatodban "lefelé" szerkesztek 75 fokos szöget és merőlegest állítok rá. )
Ezután a látókörívből, a B pontból 4 cm-es körívvel kimetszem a C pontot.
Érthető?
0