Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valakisegitsen!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
766
4•(18-5×)-12•(3×-7)=15(2×-16)-6(x+14)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
surgos!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
0

4•(18-5×)-12•(3×-7)=15(2×-16)-6(x+14)
72-20x-36x+84=30x-240-6x-84
156-56x=24x-324
480=80x
x=6
0

Zárójelek felbontása:
72-20x-36x-84=30x-240-6x+84
Összevonás:
-56x-12=24x-156 (+56x mindkét oldalhoz)
-12=80x-156 (+156 mindkét oldalhoz)
144=80x (osztva 80-nal)
x=1,8
0