Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség, pls

Főoldal » Általános iskola » Matematika
703
Egy képet csatoltam, kérlek, segítsetek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az első csap 2 óra alatt a medence 2/8-ad részét tölti meg, a második csap 2/6-od részét, és a harmadik csap pedig 2/5-öd részét.
Összesen 2/8+2/6+2/5=59/60<1. Tehát nem telik meg a medence 2 óra alatt.
0

1. csap: 8 óra azaz egy óra alatt az 1/8-ad részét telíti meg
2. csap: 6 óra azaz egy óra alatt az 1/6-od részét telíti meg
3. csap 5 óra azaz egy óra alatt az 1/5-öd részét telíti meg

a.) 2 óra alatt: 2*(1/8+1/6+1/5)=59/60 tehát nem tölti meg 2 óra alatt.
b.) 1 óra alatt: 1/8+1/6+1/5= 59/120-ad része telik meg
a további idő ami a megteléshez kell legyen 't'
ekkor t(1/6+1/5)=61/120 ebből t= 1,386 óra Tehát összesen 2,386 óra alatt telik meg.
0