Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek vezesd le! Az egyenletek felírásáig eljutok,de a megoldásuknál valamit elrontok zsinorban:(

Főoldal » Középiskola » Matematika
612
Egyenletrendszerek:
56x+40,3y=2,50
193x+146y=8,70

x·40,3+y·102=100
(x+3y)·16=46,75
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1) x=5/112-403y/560
193x+146y=8,7

193•(5/112 - 403y/560)+146y=8,7
y=47/3981
x=1439/39810
(x,y)=(1439/39810,47/3981)

56•1439/39810 + 40,3 • 47/3981=2.5
193•1439/39810+146•47/3981=8.7

2.5=2.5
8.7=8.7

2) x=1000/403-1020/403 y
(x+3y)•16=46.75

(1000/403-1020/403y+3y)•16=46.75
y=541/576

x=1000/403-1020/403•541/576
x=5/48
(x,y)=(5/48,541/576)


5/48•40,3+541/576•102=100
(5/48+3•541/576)•16=46,75

100=100
46,75=46,75

(x,y)=(5/48,541/576)
0