Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyolcadikosoknak való mértan házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
822
Sziasztok!
Az egyes és a kettes feladatban segítsetek, kérlek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1. feladat
a.) Az OM távolság a medence sugara+a kavicsos sáv szélessége ami 5+1=6m.
b.) A kavicsos rész területét úgy számolhatjuk, ha a nagyobb kör területéből kivonjuk a kisebbet:
6²π-5²π=11π=34,54 m²
c.) A kavicsos rész körbekerítéséhez szükséges kerítés: 2*6π=12π=37,8 m
2. feladat
a.) felszín: 12*3*2+3*5*2=102 m²
b.) V=12*3*5=72 m³=72000 dm³=72000 liter
c.)60hl=6000 liter 72000/6000=12 Tehát 12 napig elég.
-1

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0